Zwangerschapsbegeleiding

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom je je zwangerschap anders beleeft dan het beeld wat op veel plekken geschetst wordt. Misschien heb je eerder een miskraam gehad en maakt je dat nu onzeker en angstig. Of misschien heb je je moeder verloren en is het verdriet en het gemis intens, nu je dit zo graag met haar had willen delen. Of misschien merk je dat de combinatie van werken en zwanger zijn toch wel heel pittig is, en is het moeilijk om balans te houden. En misschien is er wel iets heel anders wat maakt dat je niet op de roze wolk zit.

En weet je? Er zijn veel meer vrouwen die zich niet helemaal happy voelen tijdens de zwangerschap dan je zou verwachten. Echter is het beeld zo rooskleurig dat lang niet iedereen durft uit te spreken dat ze zich niet zo goed voelen. 

Binnen de zwangerschapsbegeleiding is daar juist wel ruimte voor. Zowel voor de andere kant van de roze wolk, maar ook voor dieper liggende problematiek. 

Psychomotorische therapie 

Als ervaren psychomotorisch therapeut kan ik je begeleiden om weer balans te vinden in jezelf en in de zwangerschap. Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm waarbij het lichaam en het ervaren centraal staan. 

In oefenvormen leer je luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft, en kun je deze gaan interpreteren. Vervolgens kun je ontdekken welke verschillende manieren je hebt om er mee om te gaan, zodat je kunt kiezen wat voor jou op dat moment het beste past. 

Hoe het in zijn werk gaat, is heel divers en afhankelijk van de vraag die je hebt.  Soms is het nodig om in beweging te komen, in andere gevallen kom je juist verder door stil te staan. 

Vergoeding

Psychomotorische therapie wordt in een aantal gevallen door uw zorgverzekeraar vergoed. Neem contact op voor meer informatie.